Sveriges största kundservice coachad i samma app

"Vi behövde ändra vårt sätt att se på KPI:er och hur vi hanterade information och kommunikation i hela försäljningsorganisationen, inklusive både butiker och kundservice."

Fredrik Peterson Herfindal, Global Head of Learning & Development

Sveriges största kundservice coachad i samma app

Utmaning

Det är ingen lätt uppgift att hålla medarbetare informerade och motiverade när man är Sveriges största teleoperatör och dessutom har landets största kundservice-avdelning uppdelad på tre underavdelningar. Och juste, vi glömde nämna att de dessutom är utspridda på flera olika geografier. Det krävdes en förenad metod för att hantera medarbetarnas prestationer. Annars riskerade Telia både avstånd mellan kundserviceteamet och ledningen, och lågt engagemang och förståelse för KPIer och mål.

Lösning

Onboardingprocessen började med att både kundservicepersonal och chefer tillhandahölls samma applikation. Kundservicekanalerna migrerades till en lösning. Automatisering av data möjliggjorde export från flera stödsystem och datakällor till en plattform. Lösningen används nu för att skapa tävlingar och visualisera mål, men även för att säkerställa att coachning och uppföljning sker korrekt inom alla tre kundserviceavdelningar.

Resultat

Alla KPIer för både kundservice och försäljning samlas nu i en enda lösning. Detta gör det möjligt att korsköra och skapa index för att få en helhetsbild av prestationerna. För om någon säljer mycket men skapar hanteringstider i kundservice, bör säljet kanske justeras snarare än applåderas. Genom automatisering kan KPIer nu hanteras på individnivå och i realtid, vilket säkerställer att viktiga aspekter inte förloras. Medarbetare kan enkelt följa hur de presterar mot sina mål och mot varandra. Chefer kan se individens prestationer i realtid och snabbt sätta in coachning där det behövs för att boosta resultat. Detta gör det möjligt att omedelbart anpassa strategier och stöd till medarbetarna. Säljtävlingar kan nu sättas upp i realtid och spridas genom våra smarta kommunikationslösningar. Detta ökar engagemanget och motivationen hos medarbetarna genom att skapa en dynamisk och tävlingsinriktad arbetsmiljö. Och juste, alla ser nu sina bonusar och får till och med prognoser på hur de väntas bli!

Symbol

1000+

Aktiva användare

Symbol

70

Parallella KPIer

Medarbetarna berättar

Philip Teboul, Team Leader
Philip Teboul, Team Leader
"När jag använder Goalplan i mobilen har jag alltid mina medarbetares resultat lätt till hands och kan därefter coacha medarbetaren på plats". När Philip använder Goalplan på desktop kan det se ut så här, som när han pratar med medarbetaren Gustav Carolusson om hans hitrate.
Fredrik Peterson Herfindal, Global Head of Learning & Development
Fredrik Peterson Herfindal, Global Head of Learning & Development
"Cheferna spenderade 15 timmar per dag med att sammanställa kalkylark och göra PowerPoints. Vi hade ingenting, bara tråkiga kalkylark som alltid kom en dag för sent. Goalplan var en riktig gamechanger. Nu har vi allt på en enhet från en plattform och kan coacha vår enorma kundservicestyrka automatiserat och i realtid."

Goalplan erbjuder en coachningsplattform för både desktop och mobil som möjliggör för service- och säljorganisationer över hela världen att förbättra försäljnings-KPI:er, öka engagemanget hos försäljningspersonalen och minska operativa kostnader. Goalplans säljcoachnings-app ger både ledning och personal omedelbar och enkel tillgång till mål och prestationer, kommunikationsfunktioner, information och e-lärande. Genom att automatisera och digitalisera data- och informationsinsamling effektiviserar Goalplan säljorganisationers arbete radikalt.

No items found.

Bläddra vidare

Så hanterar Oriflame en säljstyrka över hela Indien
Så hanterar Oriflame en säljstyrka över hela Indien
Utmaningarna inkluderade en mycket stor och utspridd säljstyrka, och väldigt manuella och Excel-drivna processer. Bekvämligheten som Goalplan-appen förde till bordet var banbrytande för verksamheten, vilket hjälpte säljstyrkan att bli mer smidiga och spara enorma mängder värdefull tid och ansträngning.
Läs mer
Premium-återförsäljaren som satsar på engagemang hos butiksanställda
Premium-återförsäljaren som satsar på engagemang hos butiksanställda
Macforum visste att de behövde göra mer för att öka engagemanget hos medarbetarna för att fortsätta ligga före konkurrenterna Med Goalplan visualiserar Macforum global prestion på flera olika nivåer. De får enkel åtkomst till data på både desktop, mobil och surfplatta.
Läs mer
Reach out
Boka demo
Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.